Здравейте,вчера ми се появи проблем със смазването на двигателя.При достигане на работна температура,на ниски обороти светва лампата за масло,щом пипна газта и гасне ,но оборотите паднат ли в диапазона 900-1000 свети постоянно.Сериозно ли е ,и ако да ,къде може да е проблема.Поздрави.
Известие
Collapse
No announcement yet.
лампа за масло
Collapse
X
-
Ндааа. Сериозно е и ако не искаш да опрасиш двигателя съвсем, не треа да караш докато не оправиш проблема. Щом лампата светва на ниските об. когато загрее, начи няма достатъчно налягане на маслото. Сменял ли си го скоро? Или ако си налял некво менте и то е станало на лимонада, хвърляй го по-скоро.
Ако маслото е добре, това навежда на мисълта за маслена помпа, и по-страшното за лагери на колянов вал и биелни166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
-
Здравейте,маслото го смених преди един месец Селения ,а и предишното беше същото и изкара 12000км ,като от сервиза ми казаха че лимита му е 15000км.Евентуално можете ли да ми кажете някакви цени за помпа или за смяна на лагерите,а също да ми препоръчате сервиз за тия манипулации,че тука в Перник в никой от сервизите не са виждали боксер.Поздрави.146,1.3,*96
Comment
-
За сервиз някой колега от София да ти препоръча.
Иначе за маслото специално от селения нямам впечатления понеже отскоро съм с алфата, но според прочетеното от форума много колеги се оплакват от 20КДа не би маслото да е менте?
Аз съм с MOTUL 6100.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Re: лампа за масло
Първоначално публикувано от АсенЗдравейте,вчера ми се появи проблем със смазването на двигателя.При достигане на работна температура,на ниски обороти светва лампата за масло,щом пипна газта и гасне ,но оборотите паднат ли в диапазона 900-1000 свети постоянно.Сериозно ли е ,и ако да ,къде може да е проблема.Поздрави.RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
0899832271 Сашо
Comment
-
Първоначално публикувано от АсенЗдравейте,маслото го смених преди един месец Селения ,а и предишното беше същото и изкара 12000км ,като от сервиза ми казаха че лимита му е 15000км.Евентуално можете ли да ми кажете някакви цени за помпа или за смяна на лагерите,а също да ми препоръчате сервиз за тия манипулации,че тука в Перник в никой от сервизите не са виждали боксер.Поздрави.2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
Comment